Haluatko tehdä töitä kotoa käsin? Tässä 12 työtä juuri sinulle!

Haluatko tehdä töitä kotoa käsin? Tässä 12 työtä juuri sinulle!

Moni haluaa tehdä töitä nykyään kotoa käsin. Harmillisesti yritykset eivät sitä aina salli, koska työntekijää halutaan tarkkailla paremmin. Alla on kuitenkin 12 tapaa tienata rahaa kotoa käsin, joita kannattaa kokeilla. Parhaimmillaan voit tehdä yli 250 000 euroa vuodessa, ainoastaan kirjoittamalla!

 1. Kumppanuusmarkkinointi eli affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi on ikivanha markkinoinnin muoto. Se on erinomainen valinta, koska sillä voi tienata rajattomasti rahaa – jopa täysin passiivisesti. Affiliate-markkinointia voi tehdä lähes millä tahansa alalla – kuten vaatekauppojen kanssa. Suosituinta se on aloilla, joissa liikkuu oikeasti isot rahat. Näitä on esimerkiksi rahoitusala (pikalainat) sekä nettikasinot.

Kumppanuusmarkkinointi on helppoa aloittaa. Sinulla tulee olla vain paikka mainostamiselle, kuten kotisivut, blogi tai somekanava. Sitten hankit kumppanuuksia, ja asetat linkkejä sekä bannereita omalle julkaisualustalle. Kumppanuuksia voi hankkia jonkun verkoston kautta, kuten Adtraction -palvelun kautta. Tämä ei ole oikotie onneen, koska sinun tulee tietysti saada sivuillesi paljon kävijöitä. Aikaa voi mennä 6-12kk, ennen kuin saat senttiäkään rahaa.

 1. Suunnittele yrityksille verkkosivuja (Web Design)

Suomessa on yli 300 000 yritystä, ja uusia perustetaan jatkuvasti. Nykyään jokaisella firmalla tulee olla kotisivut, jos toimintaa halutaan kasvattaa. Kaikki ei sitä toki halua, jos valmiina on riittävä määrä asiakkaita. Suurin osa kuitenkin tarvitsee tyylikkäät kotisivut – joten asiakkaita verkkosivujen suunnitteluun ja toteutukseen varmasti löytyy. 

 1. Hakukoneoptimointi eli SEO

Jokainen verkossa toimiva yritys tarvitsee hakukoneoptimointia. Sen merkitys kasvaa vuosi toisensa jälkeen. Suuren miljoonafirmat voivat ostaa näkyvyyttä suoraan Googlelta, mutta 95% yrityksistä joutuu käyttämään hakukoneoptimointia. SEO pitää sisällään mm. sisällön, hakusanat, analyysit, linkitykset, rakenteet sekä paljon muuta. Jos tiedät tästä aiheesta, tulet varmasti saamaan töitä SEO:n parista. 

 1. Blogin kirjoittaminen eli bloggaaminen

Bloggaamisella voi tehdä oikeasti rahaa. Esimerkiksi muotibloggaaja Sara Vanninen tienaa vuosittain yli 200 000 euroa blogin kirjoittamisella. Se tuntuu täysin absurdilla, mutta se on täyttä totta. Myös esimerkiksi Natalia Salmela sekä Janne Naakka tienaavat vuositasolla yli 150 000 euroa bloggaamalla. Jos sinulla on mielenkiintoista kirjoitettavaa esimerkiksi muodista tai sisustamisesta, kokeile blogin kirjoittamista. Siitä voi oikeasti tehdä ammatin.

 1. Myynnillinen kirjoittaminen eli Copywriting

Copywriterin rooli on yrityksille tärkeä. Tuotteista sekä palvelusta tulee tehdä myyvät, joten laadukas tekstin tuottaminen on kaiken A ja O. Jos suonissasi virtaa myyjän vikaa sekä hyvää kirjoitustaitoa, kokeile myynnillistä kirjoittamista. Tällä voi tienata hyviä summia rahaa, joko freelancerina tai ihan palkkatöissä. 

 1. Sisällöntuottaminen eli Content Writing

Content Writer tekee verkkosivuille sisällön. Sen ei tarvitse olla myynnillistä, mutta laadukasta sen tulee ehdottomasti olla. Sisällöntuottaminen on osa hakukoneoptimointia, joten tekstin tulee olla laadukasta sekä selkeää. Yleensä Content Writerin palkka on keskitasoa, riippuen toki millä alalla työskentelee. Parhaimmat palkkiot ovat pelialalla sekä rahoitusalalla, jossa kilpailu on kovaa. Niissä sanamääräinen palkkio vaihtelee 0,035€ – 0,075€ välillä. 

 1. Editoi ja kuvaa videoita

Nykyään ihmiset tekevät elantonsa esimerkiksi Youtube-videoilla. Harva tubettaja kuitenkaan osaa editoida kunnolla. Jos sinulla on taitoa editoida videoita, tulet varmasti saamaan paljon keikkaa ja hyvällä palkalla. 

 1. Oletko kuullut Amazon affiliate -ohjelmasta?

Amazon on yksi maailman suurimmista kauppapaikoista. Nykyään sen kautta voi rakentaa verkkokaupan, joka pyörii itsestään. Valitset vain tuotteet, ja laitat kaupan pystyyn. Tällä keinolla voi tienata rajattomasti rahaa, helposti yli 10 000€ / kk. Jos aihe kiinnostaa, tutustu Amazon affiliate -ohjelmaan sekä termiin Dropshipping tarkemmin. 

 1. Tienaa Youtubella

Youtube oli ennen vain paikka katsoa kissavideoita, mutta ei enää. Suomessa on iso lista tubettajia, aivan hirvittävillä tuloilla. Esimerkiksi Lauri Puttonen tienaa vuosittain yli 230 000 euroa tubettamalla, Tuure Boelius yli 100 000 euroa ja Mmiisas yli 100 000€. Listaa voidaan jatkaa vaikka kuinka pitkään – Youtubessa liikkuu hirveät rahat. Rahaa voi tehdä mainoksilla sekä yhteistyökumppaneilla. 

 1. Osaatko kieliä? Kokeile kääntäjän työtä

Jos omaat kielitaitoa, on kääntäjän työ suosittua etätyön vaihtoehto. Voit tehdä töitä freelancerina, yrittäjänä tai palkallisena. Usein tarvetta on ENG-FIN kääntäjille, mutta kaikki kielitaito on luonnollisesti plussaa. Freelancerina palkkaus on samaa tasoa, kuin Content Writerillä. 

 1. Mainosta sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisen median käyttäminen on räjähtänyt käsiin viimeisen 1-3 vuoden aikana. Yhä useampi tienaa yli 100 000 euroa vuodessa esimerkiksi Instagramilla. Jos sinulla on paljon seuraajia, voit saada yhdestä kuvasta yli 5000 euroa. Näin tekee esimerkiksi entinen Miss Suomi Sara Chafak. Mitä enemmän on seuraajia, sitä enemmän saa kumppanuuksia – ja tämä tarkoittaa massiivisia tuloja.

 1. Tee maksettuja kyselytutkimuksia

Jos haluat tienata hieman extraa joka kuukausi, on maksetut kyselyt hyvä keino siihen. Usein palkkioksi voi toki saada lahjakortteja, ei rahaa. Nämä ovat ihan oikeasti legit homma, eikä niissä ole mitään huijausta. Ei kyselyillä satoja euroja saa, mutta jotakin kuitenkin – kaikki ylimääräinen raha on kotiinpäin, eikö vaan?