Lappi

Suomen pohjoisin osa, Lappi, on taianomainen arktinen alue täynnä kontrasteja. Vastakohdat ovatkin keskeinen tekijä Lapin vetovoimassa, jossa kesän 24 tunnin auringonvalo korvaa revontulien täyttämät pimeät talvipäivät.

Jokainen vuodenaika Suomen Lapissa on ainutlaatuisen erilainen. Alueen asukkaat kertovat, että Lapissa on oikeasti 8 vuodenaikaa 4: n sijaan. Talvisin Lappi on niin lähellä kuin todellisuus pääsee niitä, jotka haaveilevat talven ihmemaasta. Kevät tuo mukanaan valoa, joka seuraa ”kaamoksen” (arktinen yö) pitkää vuodenaikaa. Keväisin lumipeitteiset mäet ja tunturit tarjoavat jännittäviä elämyksiä kaikille talven ulkoilijoille hiihtäjistä lumikenkäilijöihin.

Lapin kesä on vuodenaikana vertaansa vailla-on loputtomasti valkeita öitä ja rauhallista arktista luontoa silmänkantamattomiin. Kesän hehkua seuraa syksyn majesteettinen kausi, kun Lappi saa todella ikoniset ”ruska” – värinsä. Tämä on paras sesonki lähteä patikoimaan yhteen Lapin monista kansallispuistoista. Se on meditaatiota ja mindfullness kaikki käärittynä yhteen yhdessä maailman ainutlaatuisimmista ja henkeäsalpaavimmista maisemista. Äläkä unohda parasta ja puhtainta ilmaa ja vettä, mitä tällä planeetalla on tarjottavana.

Luonnossa latautumisen jälkeen Lappi tarjoaa myös muita mielenkiintoisia käyntikohteita. Tapaa Joulupukki Rovaniemellä, kokeile yhtä (tai kahta!) Lapin upeista ravintoloista käy poro – tai huskytilalla, lähde outoille festareille tai lähde etsimään kultaa.

Suomen Lappi on kaikkea tätä ja muuta.

Finland-2