Tietoa Suomesta

Viileä, rauhallinen ja ainutlaatuinen-tutustu suomalaiseen kulttuuriin

Viileästä ilmastostamme huolimatta suomalaiset ovat lämpimiä, avoimia ja rehellisiä – vaikka saattaisivat kertoa täysin päinvastaista. Kuiva huumori kuuluu luonteeseemme.

Suomalaisia luonnehtii eniten rakkaus ja läheinen suhde luontoon. Se on perinteisesti ollut toimeentulon lähde, mutta mikä tärkeintä, se on paikka, jonne vetäydymme nykymaailman husslesta ja vilinästä. Luonto tekee meistä onnellisia, yksi maailman onnellisimmista kansoista. Se on ollut myös taiteilijoiden inspiraation lähde vuosisatojen ajan. Ikoniset maisemat, kuten Koli Lakelandissa ja Tuusulanjärvi Helsingin lähellä, ovat antaneet meille Suomen historian merkityksellisimpiä taideteoksia. Myös moderni taide ja muotoilu ammentavat inspiraatiota luonnosta, kuten Suomen ikonisimpiin kuuluva uusi arkkitehtuuri. Valmistettu puusta-luonnollisesti.

Sauna on myös toinen ainutlaatuinen piirre suomalaisessa kulttuurissa. Yksinkertaista: suomalaiset rakastavat saunomista. Ja sauna löytyy maan joka kolkasta, jopa kirjastoista ja museoista.

Paras tapa kokea suomalaista kulttuuria on tulla osaksi sitä. Täällä, et vain seiso ja katsella-Olet tervetullut mukaan!

Finland-3

Villiä, avaraa ja ilmaista – tutustu ulkoilmaan Suomessa

Ollaksesi todella vapaa, tarvitset vain koskemattoman erämaan ja veressäsi olevan hulluuden ripauksen.

Suomi, jossa on tonneittain tilaa ja maailman puhtain ilma, tarjoaa laajan valikoiman ulkoilua joka makuun ympäri vuoden. Koska vastakohtien ja vastakohtien maa, voit todella nauttia vierailustasi kaikilla aisteilla.

Ainutlaatuiset kansallispuistomme ovat portti suomalaiseen luontoon, ja jokainen niistä esittelee sijaintinsa luonnonpiirteitä. Saarten ja luotojen täplittämä saaristo, tyynesti taivaalle kurkottavat aarniometsät, tuhat sinisen sävyä kimaltelevat järvet ja Lapin tunturien erämaat. Kansallispuistot-jotkut aivan Suomen suurimpien kaupunkien vieressä-tarjoavat loistavat mahdollisuudet myös harjoittelu-ja harrasteliikuntaan.

Suomi on luonteva valinta, kun etsitään lapsiperheiden aktiivista vapaa-ajanviettoa, jännittäviä urheilutapahtumia tai koulu-ja opiskelijaleirejä liikuntaharrastuksineen. Siellä on kirjaimellisesti jokaiselle jotakin – haluaisitpa kävellä erämaassa ikivanhoja latuja pitkin, lähteä maastopyöräretkelle tai vain ihmetellä marjanpoimijoita syksyllä.

Viileää, puhdasta ja luovaa – tutustu Suomen ruokakulttuuriin

Suomalaiset arvostavat kaikessa yksinkertaisuutta ja rehellisyyttä. Ruoka sisältyy hintaan.

Suomalainen keittiö ei ole vielä mikään kodinimi, mutta skandinaavisten vastineidensa rinnalla se loiskahtaa. Kaikki lähtee puhtaista luonnon raaka-aineista, ja vähemmän on yleensä enemmän. Raaka-aineiden ja reseptien suhteen jokaisella suomalaisella alueella on oma herkullinen luonteensa ja syvälle juurtuneet perinteensä. Suomessa Itä kohtaa lännen-pohjoisessa.

Me suomalaiset suhtaudumme ruokaamme intohimoisesti ja haluamme juhlia sitä. Olemme hurjan uskollisia kulinaarisille juurillemme ja ylpeitä paikallisista perinteistämme. Mikä parasta, olemme alkaneet arvostaa paikallisia tuotteita ja perinteitä yhä enemmän. Suomalainen vaatimattomuus on jäänyt taka-alalle samalla, kun on syntynyt terve ylpeys ruokakulttuuristamme.

Michelin-palkituista ravintoloista ja paikallisista panimoista kotoisaan kotiruokaan-lähdetään gastronomiselle matkalle läpi Suomen.